Blog
RSS

Jelek és értetlenség – Ézs 8:1-8.

2012-02-13

Még nem háborús helyzetben sem mindig egyszerű tisztán és teljesen Istenben bízni úgy, hogy közben az ember ne tegyen szinte semmit. Háborúra készülve azonban általában hazaárulással egyenlő, ha akár a közember, de különösen a vezetők nem teszik a dolgukat, hanem Isten ígéretében bízva „csupán” várakoznak.

Júda háború felé sodródott, ezért vezetői szövetségest kerestek, és összeesküvőknek tartották azokat, akik óvtak az asszír szövetségtől, és hirdették, hogy csak az Urat féljék, és csak Benne bízzanak.

Láthatjuk, hogy hiába vannak jelek, a próféta által elhangzó isteni kijelentések, ígéretek. Júda és vezetői járják a saját, végső soron hitetlen útjukat. Azt gondolná az ember, hogy ilyen biztos fogódzók mellett hinni, bízni Istenben egyszerű. Olyan egyszerű, mint a gyermeknevelési szabály: a gyermek engedelmeskedjen a szüleinek. Mindkét esetben csak egy valakire kell igazán figyelni, ill. hallgatni: Istenre, szülőkre. A gyakorlat mégsem egyszerű. Nem, mert az ember alapvetően önfejű, és ezt csak tetézi, hogy mindig is nehéz volt árral szemben haladni. Ám hinni, mindig jelenti ezt is.

Egri Béla

(szerkesztette: Egri-Nyári Barnabás)

(Megjelent: Áhitat 2009 - május 5-e kedd délelőtti elmélkedés)

Második bejegyzés

2011-01-12

Kíváncsi vagyok, hogy egy ilyen blog egy gyülekezeti oldalon kiknek lehet a kedvence?

Majd ez is elválik előbb-utóbb.

Kezdésként fel fogok tenni igei gondolatokat Egri Béla tollából. Ezek a korábbi évek 'Áhitat'-aiban megjelentek.

Most is elérhetővé teszem őket. Ahogy külföldiül mondják: "Stay tuned for more!"

Az első bejegyzés

2011-01-12

A honlap az elmúlt időszakban amolyan 'tetszhalott' állapotban volt. Talán lassan elkezd éledezni, és megindul rajta a virtuális élet.

 

Ez az első blog-bejegyzés teszt is egyben, hiszen a funkció megismerése a gyakorlatban lehetséges legkönyebben.

Copyright (c) Siófoki Baptista Gyülekezet 2010 - fejlesztő: Arteries Studio